shape shape shape
object object object

GİZLİLİK POLİTİKASI

cover

GİZLİLİK POLİTİKASI

    Özel Aramedikal STARMAR A.Ş. olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 3/f maddesi uyarınca veri sorumlusu konumundayız.

    Veri Sorumlusu Ünvanı: Özel Aramedikal STARMAR A.Ş.

    KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE AKTARILMASININ AMACI (6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 6/(3) maddesi)

    • Tıbbi ürün ve hizmetlerin sağlanması,
    • Tıbbi teşhis ve tedavi,
    • Sağlık hizmetlerinin planlanması, yönetilmesi ve finansmanı ile ilgili mevcut görevlerimizin yasal düzenlemelere uygun olarak yerine getirilmesi.

    Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Gizliliği Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete: 20.10.2016 – 29863: Madde 7 – (1) Kişisel sağlık verileri; Kişinin açık rızası aranmaksızın, kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik faaliyetleri, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetlerinin planlanması ve yönetimi ile finansmanının sağlanması amacıyla gizlilik yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından işlenebilir.

    KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI: Elektronik veya fiziksel ortamda kaydedilen tüm kişisel verileriniz, 31/01/2018 tarihli ve 2018/10 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Bakımından Veri Sorumluları Tarafından Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Karar'a uygun olarak, 3. ve 4. maddelerin kapsamına uygun sistem ve koşullarda korunmaktadır.

    KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENDİĞİ KİŞİ VE KURUMLARA AKTARILMASI:

    • Sağlık Bakanlığı
    • Akredite Laboratuvarlar
    • Sözleşmeli Hastaneler
    • Sözleşmeli Hekimler ve Sağlık Personeli
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 8/b ve 9/2 maddelerine uygun olarak alınan yeterli önlemler çerçevesinde, 6. maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen koşullardan birinin sağlandığı durumlarda verilerin aktarılacağı kurumlar.

    KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN HAKLAR: Veri konularının hakları, 6699 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 11. maddesinde belirtilmiştir.

    VERİ KONULARINA BAŞVURU YÖNTEMLERİ: Başvuru yöntemleri, 6699 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 13. maddesinde belirtilmiştir.

    KURULA ŞİKAYET: Şikayet prosedürleri, 6699 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 14. maddesinde belirtilmiştir.

    ŞİKAYET VEYA BAŞVURU ÜZERİNE İNCELEME VE İLKELER: Bu inceleme ve prensipler, 6699 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 15. maddesinde belirtilmiştir.