shape shape shape
object object object

KVKK

cover

KVKK

    KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA KURUMUMUZA AİT AYDINLATMA METNİ

    Kişisel Veri : Ad, Soyad, T.C. kimlik numarası , pasaport numarası veya geçici T.C. kimlik numarası Doğum yeri ,doğum yılı,  Cinsiyet, Adres, Telefon numarası, e-mail, konakladığı hotel vb iletişim bilgileri.

    STARMAR SAĞLIK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ  6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 3/f uyarınca üzere veri sorumlusu niteliğindedir.

    Veri Sorumlusu Unvanı :  STARMAR SAĞLIK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

    KURUMUMUZUN KİŞİSEL VERİLERİ İŞLEME VE AKTARMADAKİ AMACI

    (6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 6/(3) )

    - Kamu sağlığının korunması,

    - Tıbbî teşhis, 

    - Sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi ile kanunlarla sair yönetmelikler nazarında mevcut görev ve sorumluluklarımız.

    Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi Ve Mahremiyetinin Sağlanması Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete: 20.10.2016 – 29863: Madde 7 – (1) Kişisel sağlık verileri; kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

    KİŞİSEL VERİLERİN KURUMUMUZCA KORUNMASI:

    Tarafımızca elektronik ve fiziksel ortamda kayıt altına alınan tüm kişisel verileriniz; Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesinde Veri Sorumlularınca Alınması Gereken Yeterli Önlemler" ile ilgili Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 31/01/2018 Tarihli ve 2018/10 Sayılı Kararı madde 3 ve madde 4 Kapsamına uygun olan sistem ve şartlarda korunmaktadır.

    İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILABİLECEĞİ KİŞİ ve KURUMLAR: 

    - Sağlık Bakanlığı

    - Anlaşmalı Laboratuvar

    - Anlaşmalı Hastaneler

    - Anlaşmalı Doktorlar ve Sağlık Personeli

    - 6899 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 8/b ve 9/2 gereği yeterli önlemler alınmak kaydıyla 6. Maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartlardan birinin bulunması halinde aktarılacak kurumlar.

    KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN HAKLAR:

    6899 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Madde 11’de belirtilmiştir.

    VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU YOLLARI

    6899 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Madde 13’de yöntemleri belirtilmiştir. 

     

    KURULA ŞİKAYET

    6899 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu  Madde 14’de yöntemleri belirtilmiştir.

    ŞİKAYET ÜZERİNE VEYA RESEN İNCELEMENİN USUL VE ESASLARI 6899 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu  Madde 15’te belirtilmiştir.